Privatnost podataka

Molimo Vas da pažljivo pročitate Jelić Promet pravila o privatnosti podataka

Informacije koje prikupljamo

Lični podaci: Prilikom korišćenja određenih funkcionalnosti (zahteva, upita itd.) na našem sajtu u kontakt formi, Jelić Promet obrađuje vaše lične podatke (lične podatke o identitetu i kontakt informacije) samo ako ste ih dobrovoljno dali na našoj internet stranici. Ovi lični podaci mogu uključivati ime, prezime, e-mail, broj telefona i/ili druge kontakt informacije i koristiće se u skladu sa politikom privatnosti i svrhom u koju ste ih ostavili.

Javni podaci: Moguće je da posetite i koristite naš sajt bez otkrivanja Vašeg identiteta ili nekih drugih podataka koji se odnose na njega. Prilikom posete našem veb-sajtu, uzimajući u obzir prirodu Interneta, prikupljaju se podaci koji evidentiraju korisnike, ali sami po sebi nisu dovoljni za identifikaciju određene osobe i predstavljaju statističke pokazatelje koji se koriste za poboljšanje kvaliteta veb-sajta. Takve informacije mogu uključivati ime pretraživača na Internetu, broj poseta, prosečno vreme provedeno na stranici, tip računara i tehničke informacije o konekciji koju korisnik koristi prilikom posete veb-sajtu, kao što su operativni sistem i isporučilac Internet usluga, IP (Internet Protocol) adresa koju dodeljuju provajderi koji su različiti za svakog korisnika kao islične informacije.

Korišćenje podataka

Ciljevi zbog kojih prikupljamo informacije su sledeći:

 • Obrada vašeg zahteva radi kontaktiranja
 • Upravljanje i optimizacija odnosa sa klijentima
 • Sprovođenje istraživanja, dobijanje istraživačkih ili statističkih podataka kako bismo bolje procenili kvalitet svojih usluga i predvideli potrebe svojih korisnika
 • Analiza i optimizacija veb stranice
 • Slanje informacija o našim promotivnim ponudama, novostima i događajima (pozivnice, upitnici i druge publikacije)

Obrada ovih informacija je opravdana jer:

 • obrada Vašeg zahteva za kontaktiranjem proizilazi iz dogovora između Vas i nas, i time što ste nas kontaktirali putem online formulara iskazuje da to radite svojom slobodnom voljom u cilju stupanja u kontakt s nama
 • je legitimni interes Jelić Promet-a da obezbedi sve što je potrebno svojim korisnicima
 • je legitimni interes Jelić Promet-a da proceni kvalitet usluga koje nudi, predviđajući potrebe i zadovoljstvo svojih korisnika i da unapredi razvoj novih karakteristika
 • je legitimni interes Jelić Promet-a da poboljša svoje usluge kako bi Vama i svim ostalim korisnicima pružili najkvalitetniju moguću uslugu

Primaoci ličnih podataka

Lične podatke, koje obrađujemo, Jelić Promet će podeliti ograničenom broju partnera, u skladu sa svrhom obrade, i to sa kompanijama sa kojima sarađujemo u cilju dostavljanja najbolje usluge Vama.

Svrha deljanja podataka:

 • analiza i razvoj usluga koje nudimo
 • sprovođenje marketinških kampanja, sprovođenje istraživanja zadovoljstva korisnika i predlaganje komercijalnih ponuda prilagođenih potrebama korisnika
 • za statističke potrebe i statističku obradu putem anonimnih podataka

Bezbednost i čuvanje podataka

Zaštita podataka je integrisana u sam koncept i dizajn, a postavke privatnosti postavljene su na visoki nivo. Sva komunikacija između korisnika i sajta odvija se putem Secure Sockets Layer (SSL) i predstavlja sigurnosni protokol komunikacije na internetu, a korisnici ga najčešće sreću u oblasti elektronske trgovine i elektronskog bankarsta.

Obrada Vaših ličnih podataka vršiće se u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji, preduzimajući sve propisane tehničke i organizacione mere za obezbeđivanje poverljivosti i zaštite u procesu obrade ličnih podataka koje imamo.

Kolačići na Internet pretraživaču

„Kolačići“ (Cookies) su male tekstualne datoteke koje su snimljene na Vašem uređaju (računar, mobilni telefon, tablet itd.) da biste pratili kretanje vašeg pretraživača na veb sajtu i ne povezuju se sa vašim ličnim podacima koje ste nam dali. Uz pomoć takvih fajlova, omogućeno je kretanje posetilaca po stranici, a samim tim se i prikupljaju podaci kako bi poboljšalo korisničko iskustvo, optimizovali i poboljšali funkcionalnost veb-sajta. Sajt ima tip kolačića koji je sačuvan na računaru korisnika sve dok je podešen u pregledaču. Korisnici mogu da odaberu da internet pretraživači odbijaju kolačiće. Ako korisnici odaberu ovu funkciju, određeni delovi sajta možda neće funkcionisati kako je predviđeno.

Kada posetite neku od naših veb lokacija ili koristite naše aplikacije ili druge digitalne alatke, mi možemo, u zavisnosti od vaše saglasnosti, koristiti kolačiće, piksele za kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje sledećih podataka:

 • IP adresa, informacije o povezivanju, tip pretraživača, lokacija, vremenska zona, operativni sistem i druge tehničke informacije
 • Informacije o vašoj poseti, uključujući veb stranice koje ste posetili pre i nakon naše veb-stranice i usluge i proizvode koje vidite
 • Trajanje poseta na stranicama našeg sajta i informacija o interakciji između stranica

Jelić Promet koristi kolačiće drugih proizvođača (Google Analytics). Ovi kolačići služe za anonimne statistike o posećivanju sajta i ne uključuju lične podatke.

Imajte na umu da uvek imate potpunu kontrolu nad kolačićima. Većina pretraživača nudi potpuno isključivanje kolačića pomoću opcija, za svaki pregledač odvojeno.

Sloboda izbora, sporazum i vaša prava

Vi sami kontrolišete informacije koje pružate na našoj veb stranici. Popunjavanjem raspoloživih zahteva (kontakt obrazaca i zahteva) na našoj veb stranici slažete se sa ovom Politikom privatnosti i slažete se da ćete biti kontaktirani prema navedenim kontaktnim informacijama.

U potpunosti ćemo poštovati sva Vaša prava u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji i opštim propisima o zaštiti podataka za članice Evropske unije (GDPR).

Promena politike privatnosti ličnih podataka

Jelić Promet ima pravo da ažurira ovu Politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Kada to uradimo, Korisnik prihvata i slaže se da je njegova odgovornost da periodično proverava Politiku privatnosti i da bude svestan promena.

Prihvatanje uslova

Korišćenjem ove stranice, Korisnik se slaže sa odredbama ove Politike privatnosti. Ako se ne slažete sa ovom Politikom, molimo Vas da ne koristite veb-sajt. Vaše dalje korišćenje veb-sajta nakon izmena ove Politike smatraće se Vašim prihvatanjem dostavljenih promena.

Benzinske staniceZrenjaninski put - Atar 101
21241 Novi Sad (Kać)
Tel: 021/621‑1987

Svetosavska 116a

21241 Novi Sad (Kać)
Tel: 021/621‑1982
Jelić Promet
Otvori mapu
(kliknite ovde ukoliko želite da koristite mapu)